INFORMATII

Produse noi

Oferte speciale

Newsletter

Cele mai cumpărate

Your account

Forgot your password?

Bine ati venit!

 Bine ati venit pe site-ul www.semintelegumeflori.ro, unde speram sa va bucurati cautand printre peste 700 de soiuri de seminte de legume si flori, organice si non-organice.

Ambitii

 Ne-am propus sa oferim cea mai mare varietate de seminte de legume si flori din Romania, fara a neglija calitatea. Incercam sa putem oferi orice tip de samanta in orice cantitate, garantand calitatea semintelor, ambalarea acestora conform standardelor europene, pretul competitiv si timpul de livrare.

Provenienta semintelor

 Lucram cu cei mai mari furnizori de seminte din Anglia, Franta, Italia, Olanda, USA si India, certificati la nivel mondial DEFRA (acum FERA) si Soil Association. Furnizorii nostri ne ofera datele de recoltare, de identificare a lotului, date despre germinarea independenta si rezultatele obtinute. Noi facem tot ce ne sta in putinta pentru a asigura acuratetea si  puritatea semintelor oferite, insa rezultatul depinde de cele mai multe ori de cultivator. In cazul, putin probabil, in care aveti probleme cu un anumit soi, va rugam sa ne anuntati imediat prin email sau telefonic si vom investiga imediat.

 Toate semintele comercializate in acest magazin depasesc cu mult normele minime UE de "germinarea semintelor si standardele de puritate", astfel incat absolut toate semintele vin cu durata minima de viata de 2 sezoane (a nu se confunda SEZONUL cu ANUL CALENDARISTIC; un an calendaristic are doua sezoane de insamantare: primavara si toamna).

 Semintele organice - Orice produs alimentar sau samanta vandut(a) ca fiind ORGANIC se incadreaza in reglementarile UE 834/2007 si 889/2008. Acest lucru inseamna ca produsul respectiv sa fi fost produs conform acestor standarde, inspectate si certificate de un organism inregistrat si acreditat, cum ar fi "Soil Association". Aceasta este o cerinta legala conform legislatiei UE pentru oricine este implicat in ambalarea sau prelucrarea semintelor comercializate ca fiind ORGANICE.

AMBALAREA SEMINTELOR


 Suntem, probabil, singurii din Romania care ambaleaza semintele respectand absolut toate normele internationale privind protectia semintelor, a germinarii acestora si a puritatii acestora. Toate semintele comercializate de noi, cu exceptia unor soiuri de fasole si mazare, vin ambalate astfel:

 1. Semintele sunt puse intr-un plic "glassine" (ca cele farmaceutice) care are urmatoarele proprietati: nu se electrizeaza, nu transpira, nu retine umezeala.

Plic glassine

 2. Plicul "glassine" este introdus intr-un plic din material "mylar" (aliaj de aluminiu) ce are urmatoarele proprietati: protejeaza germinarea semintelor, mentine vitalitatea si vigoarea acestora si nu permite intrarea aerului si a umiditatii. Aceste plicuri vin sigilate la cald, iar dupa desfacere pot fi resigilate (ziplock).

Plic mylar

 Toate pungile sunt sigilate la cald inainte de livrare pentru a ne asigura ca semintele nu sunt afectate iar continutul nu poate fi modificat. Datorita riscului de distrugere a semintelor prin sortarea mecanica sau manuala de la Posta Romana sau Fan Courier, toate comenzile sunt livrate in plicuri cu protectie.

TRATAMENTE FUNGICIDE

 Unele soiuri de seminte sunt livrate ca seminte "imbracate" pentru a imbunatati rata de germinare, fara costuri suplimentare. Toate semintele imbracate sunt acoperite cu fungicide aprobate de UE pentru cresterea domestica, ce devin inactive in sol dupa o anumita perioada de timp. Daca sunteti ingrijorati in orice fel cu privire la aceste fungicide, va rugam sa ne contactati inainte de achizitie pentru a va confirma daca semintele dorite sunt tratate sau nu. Mainile trebuiesc spalate dupa manavrarea semintelor sau este recomandata folosirea manusilor de protectie, deoarece exista riscul de alergii. Semintele tratate sunt pentru cultivare si nu ar trebui ingerate direct.

SFATURILE DE CULTIVARE

 Incercam sa oferim sfaturi de cultivare pe pagina fiecarui produs, insa acestea trebuiesc tratate ca fiind indicatii generale. Acestea nu sunt instructiuni definitive de crestere. Acestea ar trebui sa fie adaptate la solul local si la conditiile de mediu. Este recomandat sa cautati recomandari locale pentru a va asigura ca varietatea dorita este potrivita pentru locatia dumneavoastra. 

 Toate fotografiile oferite sunt orientative privind soiul respectiv si nu ar trebui considerate absolut reprezentative. 

 ATENTIE!!! Suntem doar vanzatori profesionisti de seminte. Pachetele furnizate, cu exceptia pachetelor premium, nu vin cu instructiuni de crestere. Acest lucru ne permite sa mentinem costurile cat mai jos posibil si sa maximizam numarul de seminte oferite. Indicatii generale gasiti pe pagina fiecarui produs, mult mai multe decat ar incape pe o eticheta.

Contactati-ne


 Suntem bucurosi sa va oferim tot suportul necesar, sa va raspundem la intrebari legate de semintele de plante ce le comercializam. De asemeni, pentru cazul in care doriti sa participati la licitatii cu unul sau mai multe din produsele noastre,  vom face tot posibilul sa va oferim un pret competitiv.

 Va putem oferi instructiuni cu privire la insamantare, cresterea plantelor, ingrijirea acestora, pentru a va bucura din plin de produsele cumparate de la noi.

 Pentru cantitati mari, nu ezitati sa ne contactati. Va vom oferi discount-uri substantiale, astfel incat sa beneficiati de cel mai bun pret de pe piata.

 Cu stima,

 Echipa Semintelegumeflori.ro