INFORMATII

Produse noi

Oferte speciale

Newsletter

Cele mai cumpărate

Your account

Forgot your password?

Explicarea termenilor intalniti in acest magazin

 ORGANIC / BIO - Produsele bio-organice sunt compuse strict din plante și din ingrediente organice, care nu au fost modificate genetic și cărora nu li s-au adăugat alte produse chimice. Aceste produse, fie că sunt alimente bio, produse cosmetice bio, de îngrijire bio, de curățenie bio sau suplimente nutritive, reprezintă cea mai nouă tendință în ceea ce privește modul de a trăi sănătos.

 PLANTE ANUALEDurata lor de viata este de doar un an. Toate stadiile din viata plantei se succed in acel an: samanta -> planta -> inflorescenta -> fruct -> planta moarta -> resturi organice care trec in pamant ca ingrasamant (compost) pentru noi generatii de plante.

 PLANTE BIENALE  - Este o oarecare confuzie intre plantele bienale si cele anuale. Planta bienala are un ciclu de viata care se intinde pe doua sezoane. Sezonul 1: rasarirea din seminte ca mici plante ce vor “hiberna” pe timpul iernii. Sezonul 2: revenirea la viata a plantelor in primavara/vara urmatoare. 

 PLANTE PERENEPlantele perene rasar an de an din aceeasi radacina/tulpina. Dureaza cativa ani pana ele se instaleaza bine in gradina. Nefiind suficient de mature, unele din ele nu infloresc din primul an. Majoritatea plantelor perene infloresc odata pe an, pe o durata relativ scurta de timp (2-3 saptamani). Diferenta dintre plantele perene si cele anuale: plantele perene nu mor la sfarsitul sezonului cum fac anualele. Partile lor verzi de la suprafata pamantului mor, dar radacinile ierneaza in pamant si produc noi frunze anul urmator. Unele perene au totusi viata scurta (2-3 ani) dar semintele produse de ele genereaza noi plante (care te pot pacali sa crezi ca sunt aceleasi plante pentru ca rasar in aceleasi locatii). Alte plante perene pot trai zeci de ani.

 PACHET PREMIUM - Sunt semintele care sunt ambalate in plicuri cu poze si instructiuni de cultivare. Ele sunt ambalate direct de producator.

 ANGRO` - Sunt pachete de seminte in cantitati mari.  Sursa: www.wikipedia.ro, www.gradina365.ro