Pisum sativum
Mazărea verde este o leguma comună, iar semințele sale sunt consumate atât proaspete, cât și uscate, fiind de asemenea măcinate în făină pentru a face piure. Semințele sunt mici, sferice, foarte dulci și de culoare verde-mazăre. Sunt destul de moi la atingere.
Note de cultivare:
Numărul de semințe pe gram: 5
Înmuiere: 6/8 ore
Timp de producție: 4/5 zile
Microplantele de mazăre verde sunt o sursă bună de:
Mazărea verde în bucătărie
Microverdețurile de mazăre verde au un gust dulceag, cu o tentă ușor mai acidă decât semințele, dar rămân foarte delicate și suculente și, mai presus de toate, foarte bogate în clorofilă.
Microplantele de mazăre verde pot fi savurate în salate datorită frunzelor lor mari și foarte delicate sau ca un condiment pentru paste sau orez, chiar și crude. Combinate cu lămâie și avocado, sau pepene galben, sunt ideale pentru salate gustoase și foarte proaspete. Excelent pentru garnisirea sepiei, calamari și caracatiță pregătite în alb, cu un strop de lămâie. De asemenea, se potrivesc foarte bine cu fructe de mare prăjite.
Pot fi consumate crude sau gătite și transformate în piure, ca un acompaniament pentru carne la grătar sau legume. Excelent pentru garnisirea piureurilor de legume și supelor, împreună cu cuburi de pâine prăjite și condimentate, oferind un sentiment de prospețime și o notă dulce.
Pentru iubitorii de fast food, pot fi folosite și pentru a umple sandvișuri, împreună cu brânzeturi cremoase, atât lactate cât și vegane. Ideale pentru a umple clătite sărate cu ricotta sau piadine cu brânza squacquerone.
Sugestie
Folosește microplantele de mazăre verde pentru a face o cremă cu avocado și lămâie (sau lime, dacă preferi) pentru a o consuma rece pe crutoane de pâine integrală.